Пет проекта с финансиране в тазгодишния конкурс за най-добър бизнес план на неправителствена организация

03.02.2017 | Новини

Конкурсът за най-добър бизнес план на неправителствена организация е част от програмата „Предприемачество за нестопански организации“  – инициатива на Български център за нестопанско право, с подкрепата на Фондация УниКредит и фондация „Америка за България“.

На 2 февруари във Vivacom Art Hall, София се състоя церемония по награждаване на победителите в тазгодишното издание на конкурса.

Ето кои са те:

•    Фондация „Светът на Мария“  – средствата ще бъдат насочени за устойчивото развитие на кетъринг услугите, които предоставя фондацията чрез защитеното си кафене „Светове“, за да се разширят възможностите за подкрепена заетост на младежи с интелектуални затруднения.

•    Фондация „Очи на четири лапи“ с идеята за изграждане на хотел за кучета, който да предоставя отглеждане на домашни любимци в периода, когато техните стопани пътуват. Печалбата от дейността ще се инвестира в издръжката на програмите на фондацията за обучение на кучета водачи на слепи хора.

•    Фондация „Асоциация Анимус“ получи подкрепа за създаването на закусвалня „Блага Баба Блага“, в която ще се предлагат домашни закуски и тестени изделия, приготвени от самотни възрастни жени или жени, жертви на насилие.

•    Морски клуб „Приятели на морето“-Варна ще развият по устойчив начин дейността на социалното предприятие „Заедно на борда“. То предоставя квалификационни обучения по морските специалности „Водолаз“ и „Водач на плавателни съдове до 40 бт по море“, като 20% от приходите се инвестират в аналогични, но безплатни квалификационни обучения за младежи без родители, от социално слаби семейства, безработни млади хора.

•    Сдружение „ИДЕА“ ще стартира кетъринг услуги, чрез които ще разшири възможностите на Социалната чайна за осигуряване на заетост на младежи, израснали в социална и икономическа изолация.

Всяка от отличените организации получи чек за 7 000 лв.

Програмата се организира за шеста поредна година и целта и е да оказва подкрепа на гражданските организации за стартиране и развитие на свързана с мисията им стопанска дейност. За тазгодишното издание кандидатстваха 59 организации с идеи за бизнес от над 20 населени места в страната. След селекция в програмата бяха включени 22 организации, които преминаха обучения по бизнес планиране и умения за презентиране.

Повече подробности на сайта на БЦНП.