Шест компании са носители на Златен знак „Отговорна компания – отговорни служители“ за 2016 година

10.02.2017 | Календар, Новини

6 златни отличия за компаниите, които подкрепят служителите си да даряват всеки месец

572 472 лева са дарени по ведомост само за миналата година

Виваком, еКомера, Инвестбанк, КонтурГлобал Марица Изток 3, САП Лабс България и Сити България – тези шест компании са носители на Златен знак „Отговорна компания – отговорни служители“ за 2016 година.

Годишният знак се връчва за трети път и е учреден от Българско дружество за връзки с обществеността, Българска асоциация за управление на хора и фондация BCause, за да отличава работодателите, които развиват програми за регулярно, ежемесечно дарителство и доброволчество на служителите си.

На церемония в София вчера, 9 февруари, 19 компании получиха годишен знак „Отговорна компания – отговорни служители“, който е в четири категории – знак, бронз, сребро и злато.

„Това, което винаги ми е давало сили да продължавам напред, е огънят в очите на хората когато видят, че техните усилия – часове доброволен труд или дарени средства, са променили качествено живота на някого. И съм много благодарна, че преди три години основахме тези награди заедно с BCause и БАУХ, защото това са награди за човечност. Независимо кой печели тази вечер, искам да поздравя всички ви за това, че сте човеци! И пожелавам на тези, които не са спечелили, догодина да се видим на сцената“, каза Радина Ралчева, член на Управителния съвет на БДВО.

Златен знак за 2016 година бе присъден на Виваком, еКомера, Инвестбанк, КонтурГлобал Марица Изток 3, САП България и Сити България.

Сребърно отличие получиха Аурубис България, Кока-Кола ХБК България и Мобилтел.

Бронз – Актавис, Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис, ОмегаСофт, Софийска вода, Софтуер Груп БГ и Теленор България.

С годишен знак бяха отличени и Монделийз България, Фьоникс Фарма, Адрес, както и работещите в Българското национално радио.

Специална награда получи екипът професионалисти в САП Лаб България, развиващи дарителството от работното място си по креативен и ефективен начин. Моника Ковачка-Димитрова, Николай Кабаджов, Даниела Миткова, Магдалена Георгиева, Лили Петкова и Весела Димитрова единодушно спечелиха гласовете на журито с впечатляващата организация, която са създали – и за регулярно дарителство, и за професионално доброволчество, и за десетки други дарителски инициативи.

Персонално отличие получи и Гари Левсли, изпълнителен вицепрезидент на КонтурГлобал за Източна Европа, за лична ангажираност към каузите на дарителството и доброволчеството.

Фотограф: Тихомира Методиева – Тихич