Avon дари 60 000 лв. от кампанията „От любов към живота“

12.07.2017 | Новини

С новото дарение на стойност 60 000 лв., фондация „Една от 8“, партньор на Avon ще продължи да осигурява подкрепа на жените с рак на гърдата по програмата „Бъди до мен“.

Сумата,  набрана в рамките на кампанията „От любов към живота“ през миналата година, подпомага Фондация „Една от 8“ и осигурява психологическа, юридическа, информационна и емоционална помощ на засегнатите жени и техните семейства, както и безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата и специализирани сутиени за след мастектомия. Дарението беше връчено от Елизавета Коробченко, изпълнителен директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора на Нана Гладуиш, председател на Фондация „Една от 8“.

„Битката срещу рака на гърдата е една от най-важните мисии, зад които Avon застава активно. Кампанията „От любов към живота“ подкрепя жените в България вече 16 години, като през това време се е утвърдила като една от най-успешните, прозрачни и емоционални социални кампании. Каузата има своя облик и се развива благодарение на активната подкрепа, която получаваме от представителите и служителите на Avon, които са най-големите й посланици. Варваме, че и с тазгодишното дарение жените, борещи се с коварното заболяване ще продължат да получават необходимата им подкрепа“, заяви г-жа Коробченко.