БДФ се присъедини към общо становище във връзка с тенденциозните внушения в предаването „bTV Репортерите“ от 4 и 5 юни т.г.

10.06.2016 | Новини, Становища

Български дарителски форум, заедно с група неправителствени организации и граждани, излезе с общо становище във връзка с материала „Афери със здравето”, излъчен в bTV Репортерите на 4 и 5 юни тази година. Предаването беше със заявка, че разследва възможните злоупотреби при закупуването и поставянето на медицински изделия в България, и като част от този проблем – разследва потенциални проблеми в Център „Фонд за лечение на деца“.

Подписалите становището са категорични, че този материал, е непрофесионален, лишен от дълг към обективната информация и обществото, без истинско разбиране на проблематиката и не обслужва интереса на обществото и децата ни.

Организациите, които стоят зад становището, са ангажирани със съхраняване на функциите и работата на Фонда за лечение на деца и стоят с имената си зад всяко от посланията и твърденията на текста. Това са: Български дарителски форум, Гражданска инициатива „Спаси, дари на..“, Фондация „Пайдея“, Фондация „Макове за Мери“, Асоциация „Хипофиза”, Сдружение „Спина бифида и хидроцефалия България”, Национална асоциация на децата и младите хора с диабет.

Пълен текст на Становището.