Български дарителски форум обявява конкурса „Най-голям корпоративен дарител” 2015 г.

06.08.2015 | Новини

За 10-та поредна година Български дарителски форум обявява наградите „Най-голям корпоративен дарител” 2015 г.

Конкурсът традиционно отличава компаниите, които устойчиво, иновативно и прозрачно са подкрепяли значими за обществото инициативи и каузи.

Наградите се връчват според обема финансови инвестиции на компаниите през изминалата 2014 г. (количествени категории) и според качествата на техните програми.

Количествените категории са: „Най-голям обем финансови дарения“, „Най-голям обем нефинансови дарения (стоки, материали)“, „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите“, „Най-щедър дарител“.

Качествените награди се определят от жури. Тази година в тях има промени, провокирани от факта, че бизнесът все по-прозрачно реализира своите програми и е на етап, в който прозрачността става задължителен критерий от неговата CSR политика. Затова досегашната категория „Най-прозрачна дарителска програма“ отпада, а критериите за нея са заложени в категорията „Най-добра дарителска програма“, актуална и тази година. Останалите две, нови качествени категории, са „Най-устойчива дарителска програма“ и „Най-добра програма за малко и средно предприятие“.

Първата от тях има за цел да отличи инициативи, устойчиви във времето, надграждащи предишни свои издания и доказали концепцията си за постигнат резултат и промяна.

Създаването на втората качествена категория „Най-добра дарителска програма на малко и средно предприятие“, е мотивирано от убеждението ни, че малкият и среден бизнес има силен, но неразкрит потенциал да инвестира в общността и да развива своите политики и практики в нейна полза. Наред с това той обаче има нужда и от допълнителна мотивация, за да разказва по-уверено своите дарителски истории и да вярва, че те носят промяна. Тази категория ще отличи по-малки, но стойностни за общността проекти, които имат своето значение и засягат пряко живота на различни групи.

Награди ще бъдат връчени и в категорията „Най-сполучливо партньорство“ – по номинации и гласуване на членовете на БДФ, както и за личност, допринесла за развитието на благотворителността в страната ни.

Официалната церемония е на 19 ноември 2015 г, от 16.00 ч. в президентството на Република България.

Кандидатствайте като попълните формуляр и необходимите приложения, посочени в него, и ги изпратите до 30-ти септември 2015г. на:

gro.a1711645411iragl1711645411ubfd@1711645411avehc1711645411navia1711645411 (във формат PDF или друг формат, заключен за промени) или по обикновена поща на адреса на Български дарителски форум:

1124,София
ул. „Леонардо Да Винчи“, 4Б, ет.2.

Документи за кандидатстване:

Формуляр 2015

Инструкции 2015

Състав на журито:
Габриела Маринова – Български форум на бизнес лидерите
Десислава Тальокова – Фондация „Америка за България“
Eкатерина Попова – Българска стопанска камара
Максим Майер – списание „Мениджър“
Марина Стефанова – Глобален договор към ООН
Марио Гаврилов – Комисия за защита на конкуренцията
Светла Костадинова – Институт за пазарна икономика

С подкрепата на:

 

 

Медийни партньори