Във Велико Търново започва раздаването на ваучери от кампанията „Заедно бедствието”

04.08.2014 | Новини

От понеделник в община Велико Търново започва раздаването на ваучери от събраните средства в кампанията „Заедно бедствието”, дарени от хора и фирми за пострадалите в наводненията във Велико Търново, Добрич и Варна. Раздаването на помощи за възстановяване на засегнатите домакинства започва от община Велико Търново, след като от местната власт бе подготвен изчерпателен списък с нуждите на семействата, пострадали от тежките наводнения през юни месец.

Ваучери на стойност 78 330 лева ще получат 138 семейства, които вече са обявили пред общинската администрация от какви точно мебели и домакински уреди се нуждаят. Раздаването на ваучерите ще продължи до края на следващата седмица. Те трябва да се вземат лично от общината и да се използват в участващите в програмата магазини. Ваучерите не могат да се осребряват и са валидни до 1-ви октомври.

От 13-и август хората ще могат да си закупят необходимите мебели и бяла техника в следните магазини във Велико Търново:

–       Денси, ул. „Магистрална“ 47;
–       Техномаркет, ул. „Магистрална” 17;
–       Мебели  Арон, ул. „Дим.Благоeв“ 40;
–       Мебели  Явор, ул. „Магистрална“ 4;
–       Мебели Мондо, ул. „Краков“ 1.
–       Практикер, улица „Магистрална“ 17
–       Технополис, ул. Магистрална 4

През следващата седмица община Търново ще предостави ваучери на засегнатите лица поименно и според отбелязаните по списък нужди. Общинските служители ще поставят подпис и печат, както и уникален номер на всеки ваучер. Участващите в програмата магазини ще получат от общината списъци на засегнатите лица с конкретните нужди на всяко семейство и номерата на раздадените книжа. Ако се наложи с ваучера да пазарува не титулярът, а негов представител, това се декларира пред общината още при получаване на ваучера, а информацията се предоставя на магазините.

В понеделник Общественият съвет на кампанията „Заедно в бедствието” ще реши как да бъдат подпомогнати пострадалите в Добрич и Варна – на базата на информацията за конкретните нужди в двете области.