„Детски музей на колела” идва в София

25.07.2014 | Новини

Безплатно лятно училище за изкуства ще се проведе София пред „Народния театър Иван Вазов” на 26 юли 2014

Detski_muzei_SofiaНа 26 юли (събота) ще се проведе най-новият културно-образователен проект за България – „Детски музей на колела” в София. Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство.

„Музеят на колела” ще бъде пред „Народния театър Иван Вазов” и ще работи от 10.00 ч. до 20.00 ч. Проектът е съвместна инициатива на Фондация Изиарт и Societe Generale Експресбанк. Първата серия издания бяха в градовете Русе и Варна, където ателиетата се радваха на огромен интерес от деца и родители. За двата дни приветствахме повече от две хиляди деца, а на 600 деца, които успяха да преминат през всички работилници и събраха специални печати им бяха издадени поименни дипломи.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт). Преподаватели в програмата са млади специалисти – дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на Societe Generale Експресбанк от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на „Музея на колела”, съставена от реплики на знаменити шедьоври от различните епохи. Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

Detski_muzei_Sofia_2