Ежегоден конкурс „Дърво с корен 2014“

15.07.2014 | Новини

durvo_s_korenСтартира петото юбилейно издание на конкурса „Дърво с корен” – от 7 юли до 14 септември 2014 г. Конкурсът приема предложения с истории и снимки на дървета от цялата страна, за да ги събере, разкаже на по-широка публика и вдъхнови пътувания и общуване с природата.

„Дърво с корен” е конкурс, организиран от фондация „Екообщност“, който се стреми да събере разкази за дървета, които не задължително са най-впечатляващи на вид, но които с нещо са останали или остават в сърцата и спомените на хората – с природната си красота, с историческо събитие, със забавно преживяване, което е развеселило вас или компанията ви, с изненадващо откритие.

Ако има дърво, което вие, вашето семейство и приятели или пък целият квартал, град, село обичате, цените и няма как да забравите, разкажете ни за него. Изпратете ни любима случка, история или легенда, свързана с това дърво, споделете ни с какво ще го запомните.

Дървото-победител ще има привилегията да представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2015”, а други четирима от участниците ще бъдат отличени в допълнителните категории.

Конкурсът е отворен за участници от всички възрасти, занятия и населени места, за всякакви формални и неформални организации и групи от хора, вкл. клубове (ученически или професионални), кръжоци, институции, фирми.

Още за различните категории и условията за участие ще намерите тук.