Решение на Обществения съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието“

07.07.2014 | Новини

Днес, 7 юли 2014 г, Общественият съвет на дарителската кампания „Заедно в бедствието“ реши да отпусне финансиране до 90 000 лева на пострадалите от наводненията в област Велико Търново.

Средствата са от дарените пари по сметката на кампанията и ще бъдат предназначени за купуване на мебели и домакинска техника на общо 138 домакинства от Велико Търново, Дебелец, Килифарево, селата Габровци, Церова кория, Райковци, Радковци, махала Пъровци. Помощта ще бъде различна за отделните домакинства – в зависимост от щетите. Нуждите са описани от администрацията на община Велико Търново и са потвърдени от доброволци на кампанията.

За област Велико Търново няма да са необходими дарителски средства за ремонтни дейности и дезинфекция, тъй като общината поема тези разходи с дарения и средства от свой фонд. В писмо до Фондация „Помощ за благотворителността в България”, кметът инж. Даниел Панов изказва благодарност за съпричастността.

Пострадалите семейства ще получат ваучери, с които ще могат да си закупят необходимите им вещи от предварително изготвен списък от магазини в района на Велико Търново. Общественият съвет възложи да се направи проучване на местните магазини за наличие на необходимия асортимент и цени.

Изразяваме благодарност към всички дарители и доброволци. До този момент по сметката на кампанията „Заедно в бедствието“ са постъпили 262 272 лв., а изпратените sms-и с текст DMS VARNA на номер 17777 са 700 578.

МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЯ НА ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ПО СЛЕДНИТЕ БАНКОВИ СМЕТКИ:

Фондация „Помощ за благотворителността в България“
IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014

Български Червен кръст
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
(За пострадалите от наводненията в страната)

Можете да помогнете също като изпратите съобщение с текст – DMS VARNA на номер 17777, обявен от Български дарителски форум или на кратък номер 1466, обявен от БЧК за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.
Дарените средства ще бъдат насочени към трите пострадали области – Варна, Добрич и Велико Търново.