„ДЕТСКИ МУЗЕЙ НА КОЛЕЛА” В 5 ГРАДА ПРЕЗ ЮЛИ И АВГУСТ

16.07.2014 | Новини

Безплатно лятно училище за изкуства ще се проведе в Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен

На 19 юли стартира първият за България „Детски музей на колела” – нов културно-образователен проект, който ще премине през градовете Русе, Варна, София, Пловдив и Плевен.

Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство. Проектът е съвместна инициатива на Фондация Изиарт и Societe Generale Експресбанк , като се осъществява с подкрепата на общините в различните градове. „Детският музей на колела” ще се позиционира в рамките на един ден (от 10 до 20 часа) на ключови места във всеки град.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт).

Преподаватели в програмата са млади специалисти – дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на Societe Generale Експресбанк от местните офиси, преминали специално обучение. След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на „Музея на колела”, съставена от реплики на знаменити шедьовъра от различните епохи.

Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство. Детски музей на колела – програма: Русе – 19 юли, при Вазата, на входа на Парка на младежта Варна – 20 юли, на входа на Морската градина София – 26 юли, пред Народния театър.

Пловдив – 27 юли, пред Общината Плевен – 2 август, в парк Кайлъка.

Актуална информация за проекта, можете да откриете на:
https://www.facebook.com/pages/Easyart-Bulgaria/153399914770188 http://www.easyartbg.com/ https://www.facebook.com/sgeb.bg?ref_type=bookmark https://www.facebook.com/contemporaryartbg?ref_type=bookmark

Изиарт е фондация с нестопанска цел, която създава и развива събития и културно-образователни програми за деца в областта на изкуството , културата и науката. Основната цел в проектите на фондацията е насочена към разкриването на заложбите и провокиране на детските таланти в областта на изкуството и превръщане на изкуството в достъпно и лесноразбираемо за широката публика. Проекти на Фондацията са: Детски панаир, Изкуство за малките в галериите, История на изкуството в училище и Лято в музея.