Кока-Кола ХБК България и Българският Червен кръст подписаха Генерално споразумение за партньорство

21.08.2014 | Новини

Председателят на БЧК връчи специален плакет в знак на благодарност за подкрепата на Кока-Кола ХБК България при наводненията в страната

HristoGrigorov_SvetoslavAtanasovИзпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров подписаха днес на специална церемония Генерално споразумение за партньорство.

Целта на документа е координиране на усилията на двете страни при разработване на програми и проекти за съвместни действия, насочени към извънредни ситуации, природни бедствия, подкрепа на хора в неравностойно положение и други.

Като част от споразумението, Кока-Кола ХБК България ще осигурява топъл обяд за 50 деца в неравностойно положение от Софийска област през учебната 2014/2015 година по програма на БЧК. Компанията ще си сътрудничи с Българския Червен кръст в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност.

„Благодаря на г-н Светослав Атанасов за активното сътрудничество и подкрепата, която Кока-Кола ХБК България оказва вече дълги години на БЧК. Компанията винаги активно е до нас във всеки един труден момент за българското общество, като ще изброя само няколко примера за съвместна хуманна работа от 2005 година насам – наводненията от тази година; земетресението в Перник и наводнението в село Бисер през 2012 г.; бежанската вълна от Сирия 2013 г.”. Това заяви по време на церемонията на подписването на споразумението Христо Григоров, председател на БЧК. Той връчи специален плакет, с който изрази своята признателност към компанията при борбата с наводненията в Мизия, Бяла Слатина, Варна, Велико Търново и Добрич тази година.

Дружеството осигури неколкократно бутилирана минерална вода Банкя за нуждаещите се в страната, както и финансова помощ, която предстои да бъде разпределена от структурите на БЧК. Служители на компанията пък се включиха доброволно в разчистването и възстановяването на пострадалите райони във Варна.

„За нас е изключителна чест да работим рамо до рамо с Българския Червен кръст, която вече 136 години осъществява своята дейност за облекчаване и предотвратяване на човешките страдания. Утвърждаването на хуманната същност в интерес на обществото е ценност, която нашата компания с гордост споделя с БЧК. Сигурен съм, че Червеният кръст ще продължи да помага там, където има нужда от него, и Ви уверявам, г-н Григоров, че Кока-Кола ХБК България ще бъде до Вас в тази благородна мисия.”, подчерта още в изказването си Светослав Атанасов.

„Включваме се в инициативи на БЧК, защото ние даваме не просто „Топъл обяд” за български деца, а уют; даваме не просто вода на бедстващи хора, а надежда, не просто финансова подкрепа, а сигурност. Надявам се чрез съвместните ни действия да мотивираме и вдъхновим и други организации и компании да проявяват съпричастност към нуждаещите се и да множим „Добротворците” сред нас, сред българите, допълни изпълнителният директор на ККХБК България.