За седма поредна година GLOBUL стартира кампанията „Шофирай безопасно“

10.06.2013 | Новини

За седма поредна година GLOBUL стартира кампанията си „Шофирай безопасно“, която има за цел да насърчи разумното поведение на пътя и да стимулира отговорната употреба на мобилни телефони зад волана.

Партньор на тазгодишната кампания е Прес Авто Клуб България, в който членуват журналисти от различни национални медии, а посланик на инициативата е четирикратния рали шампион на България Крум Дончев.

“Шофирането е не просто удобство и удоволствие, но и въпрос на лична отговорност. Всяка година хиляди българи стават жертва на пътни инциденти, голяма част от които се дължат на невнимание. Мобилните телефони са неразделна част от живота ни, но използването им по време на шофиране е сред рисковите фактори, които могат да доведат до разсейване на водачите. Ето защо призоваваме шофьорите да бъдат внимателни, тъй като необмислените рискове на пътя могат да имат тежки последици.” – заяви по време на събитието, по повод старта на кампанията, Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика“ на GLOBUL.

„Заставам зад каузата на GLOBUL не само като професионален състезател, но и като човек, който шофира в ежедневния си живот. Всеки водач, независимо от своя опит, трябва да има отговорно отношение към шофирането и да бъде винаги концентриран на пътя. Подобряването на пътната безопасност в страната зависи не само от институциите, но и от нашите собствени усилия да бъдем внимателни и толерантни към другите участници в движението.“- коментира Крум Дончев.

До момента, партньори на GLOBUL в инициативата за безопасно шофиране са били институции и дружества като Столичен Автотранспорт, Пътна полиция – София, Столична община, Съюзът на българските автомобилисти и компанията за таксиметрови услуги „ОК Супертранс“.