Фондация „Елизабет Костова” връчва ежегодната награда за превод „Кръстан Дянков“

23.10.2013 | Новини

Фондация „Елизабет Костова” има удоволствието да Ви покани на церемонията по връчването на годишната награда за превод „Кръстан Дянков”. Церемонията по награждаването съвпада с 80 годишнината от рождението на преводача.

Събитието ще се състои на 11 ноември (понеделник) 2013 г., от 19:00 ч., в Център за култура и дебат „Червената къща“, ул. „Любен Каравелов” 15, гр. София.

Тази година, по повод осемдесет годишнината от рождението на Кръстан Дянков (10 ноември 1933 г.), неговият син Алеко Дянков ще предостави една специална еднократна награда за превод от английски на български език на песента „Desolation Row“ на Боб Дилън.

Годишната награда за превод на фондация „Елизабет Костова“ носи името на Кръстан Дянков (1933–1999 г.), преводач от английски на български език, на чиито преводи дължим познанството си с едни от най-големите образци на американската литература на ХХ век. Тя е учредена през 2007 г. и се присъжда ежегодно за превод от английски на български език на съвременен роман с висока литературна стойност.

Наградата се осъществява с подкрепата на фондация „Америка за България“.

Събитието е на български език, вход – свободен.