Фотографска изложба представя 30 различни погледа към филантропията

01.07.2013 | Новини

Изложбата е финалната част от фотоконкурса „Благотворителността през обектива”, организиран от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България”.

Церемонията по награждаването на победителите ще се състои на 2-ри юли във VIVACOM Art Hall, а наградените творби ще можете да видите от 2-ри до до 8-ми юли т.г. на същото място.
Близо 300 фотографии се състезаваха в тазгодишното, второ издание на фотоконкурса. Той има за цел да визуализира и популяризира различните „лица“ на благотворителността и промяната, която тя носи.

Участниците се състезаваха  в 9 категории и за една награда на публиката, която вече е известна – фотографията «Майстор Боян и совата», направена от 12 годишния  Ивайло Атанасов. Останалите снимки са оценении от жури в състав: Борис Мисирков, Елица Баракова, Веселин Боришев, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Николай Василев, Явор Попов.
Наградите за победителите са осигурени от спонсорите на конкурса Аурубис България, Софарма, Olympus и Одисея Ин, както и от списание „ФОТОмания”.

Отличените фотографии са публикувани в специален каталог към културно-информационния гайд „Програмата”. Изложбата ще пътува из страната – в общини, които са спечелили конкурс да я представят пред местна аудитория.
Фотоконкурсът се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

Партньори на конкурса са: ФОТО ФОРУМ, Българска фотографска академия Янка Кюркчиева, VIVACOM Art Hall, Българско фотографско сдружение, София 2019

Медийни партньори са: БНТ, ФОТОмания, Програмата, НПО портал, Teacher.bg, в. Труд, и Vesti.bg.

Повече подробности, както и самите фотографии можете да видите на сайта на конкурса www.blagobektiv.org.

Спонсори

 

С подкрепата на

Фондация „Америка за България“

Партньори на конкурса

Основен медиен партньор

Медийни партньори на конкурса