Заедно обсъждаме всеки детайл и всяка фаза от проекта и търсим най-добрите решения

26.10.2011 | Брой 12, Бюлетин

Цветелина Георгиева e мениджър „Комуникации” на Данон Сердика. Завършила е УНСС – София. Последователно е заемала позициите асистент бранд мениджър в отдел „Маркетинг”, Данон Сердика, бранд мениджър и старши бранд мениджър на същото място. В момента е Мениджър „Корпоративни комуникации”.

Как избирате партньорите, с които работите при реализацията на вашите каузи?

За нас е изключително важно каузата да бъде добре припозната от нашите партньори, тя да е част от тяхната мисия и ценности. Да доставяме здраве чрез продуктите ни на хората по целия свят, е основна мисия за нас. В този смисъл от нашите партньори очакваме стремежът към здравословен начин на живот да е заложен в  техните ценности.

Как се спряхте на един от най-популярните ви партньори – фондацията на Димитър Бербатов за програмата „Активни и здрави“?

С фондация „Димитър Бербатов“ работим заедно по проекта “Данониада” още от 2007г. Димитър Бербатов стана патрон на турнира.  Това беше първият социален проект, който е основа и на по-нататъшното ни партньорство. Като проект „Активни и здрави“ се роди след много дълго обмисляне, срещи и разговори. Стигнахме до нашата вътрешна убеденост, че именно фондация „Димитър Бербатов“ може да ни бъде партньор, защото проблемът с детското затлъстяване е свързан с начина на хранене и физическата активност при децата. А кой по-добре би могъл да бъде посланик на това от водещ производител на здравословни продукти като Данон и емблематичната фигура на Димитър Бербатов?!

Какво ви дава едно такова партньорство и за какво разчитате на партньора си в една социална програма?

За нас това е едно равностойно партньорство и заедно обсъждаме всеки детайл от проекта във всяка негова фаза. Търсим най-добрите решения и от двете страни.

Какви са ползите и какви негативите (ако има такива) в работата с партньор от гражданския сектор?

Много често нашите партньори са добре познати организации и хората им вярват. Това е от значение, защото за нас е изключително важно да работим прозрачно и да имаме доверие от страна на обществото. Затова смятам, че досега взаимно сме си помагали и ползата е и за двете страни.

Какви качества трябва да има едно нпо, за да бъде ваш партньор, как трябва да ви потърси и какво да предложи, за да ви спечели?

Ние често получаваме различни предложения за сътрудничество от различни организации. За нас обаче е важно наистина проектът да е свързан с мисията на компанията. Освен това от значение е и историята на организацията – с какви проекти се е занимавала, в какво е участвала дотук. Също така да имаме обща визия за пътя, който трябва да извървим в решаването на даден проблем.