Райфайзенбанк се присъедини към Клуба на дарителите

05.05.2010 | Новини

Райфайзенбанк се присъедини към мрежата на дарителите в страната, като стана член на Българския дарителски форум (БДФ).
Банката беше приета след оценка на постиженията й в сферата на дарителството, като едни от най-важните критерии са последователното и дългосрочно отстояване на политиката на корпоративна социална отговорност и подкрепата й за значими обществени проекти.
Райфайзенбанк инициира мащабната дарителска кампания Избери, за да помогнеш, която се проведе през 2009г. и продължава. По време на инициативата бяха събрани 368 545 лв. за над 30 благотворителни проекта в областта на здравеопазването, социалната сфера, културата и образованието, и опазването на околната среда, като в инициативата със своите лични дарения се включиха 2833 служители на банката. Следвайки кооперативните принципи на Групата Райфайзен за взаимопомощта, банката подкрепя хора в неравностойно положение, като през 2008г. финансира създаването в гр. Русе на Защитено жилище за временно настаняване на младежи, навършили 18 години и напуснали Домовете за деца, лишени от родителска грижа. Съвместно с Фондация “Х.Степич – благотворителност за ЦИЕ” Райфайзенбанк подкрепя Дневния център за деца в гр. Добрич.
С присъединяването на Райфайзенбанк към мрежата на дарителите в страната, членовете на Българския дарителски форум стават 42.
Екипът на БДФ приветства присъединяването на Райфайзенбанк към “Клуба на корпоративните дарители”.