За осма година AVON България отправя емоционална и творческа провокация и се бори срещу рака на гърдата при жените

16.06.2010 | Новини

На 15 юни се откри първата по рода си изложба за борба с болестта, създадена на живо, и тя събра популярни лица и обществени личности, които превърнаха осем огромни розови панделки в уникални послания „От любов към живота”.

„Научи ме” е мотото на кампанията през тази година и обединени от него Диана Любенова, Ники Кънчев, Драго Симеонов, Орлин Павлов, Ива Дойчинова и Богдана Трифонова събраха огромна група от приятели и съмишленици, които им помогнаха да изразят най-съкровените си пожелания към всички жени за здраве и сила в борбата с болестта.
Предстои розовите панделки да бъдат разположени на ключови места в столицата, за да напомнят на българките за важността от редовни профилактични прегледи.
По време на акцията известният фотограф Дилян Марков направи специална фото сесия на неповторимите послания, която ще подари на кампанията от любов към всички дами, за да пазят ценността на живота.
Благодарение на кампанията на AVON “От любов към живота”, през цялата 2010 г. в болница „Токуда” се провеждат безплатни профилактични прегледи. Те се осигуряват благодарение на средствата, събрани от продажбата на розови продукти от специалната благотворителна розова серия на AVON „От любов към живота”. Всяка жена може свободно да се запише за безплатен преглед в електронен формат на сайта на Токуда, на телефон – 02/403 4922 или на регистратурата в болницата.
За кампанията на AVON срещу рака на гърдата в България:
Основна цел на кампанията „От любов към живота” от самото й създаване преди осем години е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика. Благодарение на първите по рода си в България мобилни мамограф и ехограф, дарени от AVON през 2004 и 2005 г., са осъществени над 22 000 жени, проведена е мащабна информационна кампания, която фокусира вниманието на българската жена върху нуждата от грижа за здравето. Световната кампания срещу рака на гърдата на AVON стартира през 1955 г. От кампаниите в цял свят до края на 2008 г. чрез продажбата на традиционните розови продукти от благотворителната серия на AVON са набрани над $660 млн. Средствата се даряват в пет основни направления: обучение и информиране на широката общественост за сериозността на проблема, осъществяване на профилактика и бързо диагностициране, подобряване на лечението, намиране на лек за болестта.