Първа инвестиционна банка отваря врати за малчугани

12.06.2009 | Новини

За трета поредна година Първа инвестиционна банка ще отвори своите врати в 6 града в страната. На 15 юни 2009 година, служителите на банката ще бъдат домакини на деца, лишени от родителски грижи в градовете София, Бургас, Карлово, Разград, Пловдив и Стара Загора.
Денят на отворените врати се организира със съдействието на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която управлява Фонд „Социална отговорност на ПИБ” на Първа инвестиционна банка.
От 2004 година ПИБ инвестира над 200 000 лева чрез Фонд „Социална отговорност” за развитие на умения за самостоятелен живот на децата, лишени от родителски грижи. Програмата реализира обучителни курсове за развитие на младежи от домове за сираци от девет български града, в сфери определени според техните интереси – курсове по готварство, фризьорство, обучение в колоездене и участие във велопоходи, изработване на линогравюри и поздравителни картички и др.
“Чрез фонд „Социална отговорност”, управляван от нашите приятели от Фондация „Работилница за граждански инициативи” създаваме възможности за развитие на децата и младежите от Домовете за деца и юноши (ДОВДЛРГ) в страната – споделя Мая Георгиева, Изпълнителен директор на ПИБ. “Всички служители на банката са изключително ангажирани и съпричастни с тази кауза като работим за социалната адаптация, житейската реализация и подготовката за самостоятелен живот на тези деца”.