Фондация Лале организира дискусия “Позитивно мислене и реалистични очаквания на гражданските организации в България в условията на глобална икономическа криза”

13.05.2009 | Новини

Целта на дискусията е да постави за обсъждане въпроси, свързани с промени в нагласите и нуждите на обществото в условията на световната икономическа криза и по специално ролята на гражданските организации, отражението на кризата върху дарителството, както и традиционния въпрос за различията между хуманитарна подкрепа и устойчиво социално развитие.
Темите на дискусията включват:

  • Ролята на неправителствените организации в условията на световната икономическа криза;
  • Дарителство в България /и света/ по време на икономическата криза;
  • Хуманитарна подкрепа или устойчива трансформация на социалната система и създаване на условия за развитие.

Гост лектор ще бъде Никълъс Фентон, консултант по набиране на средства на Charities Aid Foundation UK и International Fundraising Consultancy. Г-н Фентон има многогодишен консултантки опит във Великобритания, Нидерландия и Централна и Източна Европа.
Дискусията се организира по проект „Развитие на социалната трансформация чрез насърчаване на социалната отговорност” с финансовата подкрепа на Програма МАТРА на Министерство на външните работи на Кралство Нидерландия.
Дискусията ще се проведе на 27 май 2009 от 11 часа в зала „Пеша Николова”, Център за култура и дебат “Червената къща”, ул. “Любен Каравелов” 15, София, и ще се води на български и английски език с осигурен превод.