Бензиностанции ЕКО стартират първото радио риалити за безопасно шофиране в рамките на дългосрочната си програма за корпоративна социална отговорност „Обади се, като стигнеш”

13.03.2009 | Новини

На 16 март бензиностанции ЕКО започват Първото радио риалити предаване за безопасно шофиране – „Обади се, като стигнеш”.
То е в рамките на на дългосрочната рограма на компанията за корпоративна социална отговорност „Обади се, като стигнеш!”. Тя стартира през 2006 г. с основна цел насърчаване разумното и толерантно поведение на пътя, с акцент върху личната отговорност на всеки шофьор. Основен принцип, към който се придържа кампанията е тя да да носи позитивен тон и да е с практическа насоченост.
Форматът е насочен изцяло към младите шофьори – така те сами ще се убедят, че шофьорската книжка не е застраховка срещу предизвикателствата на пътя, а разумното шофиране е урок, който се учи всеки ден. Петима участници, избрани след кастинг, ще бъдат обучавани от професионални инструктори да шофират безопасно.
Слушателите ще могат да следят състезанието за голямата награда от 500 литра гориво от ЕКО в софийския ефир на Дарик радио. Подборът на участници за първото радио риалити ще се проведе между 16 и 25 март. Всеки, който има шофьорска книжка, до 5 години шофьорски опит, чисто шофьорско минало и собствен автомобил може да се запише за участие в интернет страницата на Дарик радио zar.bg.
Съревнованието за голямата награда от 500 литра гориво започва на 30 март и ще продължи до 21 април.
Пълна информация за условията за участие и провеждането на Първото радио риалити за безопасно шофиране – „Обади се, като стигнеш!”, можете да намерите на Интернет страницата www.zar.bg.