На 12 май 2009 г. Български център за нестопанско право и Български дарителски форум организират политически дебат на тема „Държавата и гражданското общество: Възможно ли е по-ефективно партньорство между институциите и неправителствения сектор?”

08.05.2009 | Новини

На 12 май (вторник) 2009 г. от 10:30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща – Андрей Николов” в София ще се проведе дебат на тема «Държавата и гражданското общество».
Представители на основните политически сили (БСП, НДСВ, ДПС, СДС, ДСБ, ГЕРБ, Атака, Зелените) ще търсят отговори на въпросите каква е актуалната държавна политика по отношение на неправителствените организации, доколко те могат да участват в процесите на вземане на решения и дали са ефективни механизмите за финансиране на НПО.
Дебатът е част от Националната годишна конференция на неправителствените организации, посветена на отношенията между институциите и гражданското общество.
Събитието ще отдели внимание на възможностите за създаване на независим фонд за финансиране на гражданските организации и ще постави акцент върху публичния образ на неправителствения сектор. Ще бъдат представени и резултатите от проучването «Новите лица на гражданското общество».
За повече информация:
Красимира Величкова
Български дарителски форум
Телефон: 0888 62 41 97
Ралица Величкова
Български център за нестопанско право
Телефон: 0888 34 47 85