Все повече благотворителни кампании ползват Единната дарителска система “DMS – България” като начин за набиране на средства

13.02.2008 | Новини

От стартирането на краткия номер 17 777 до сега абонатитe на GLOBUL и vivatel са дарили 18 313 лв за общо 24 кампании. Повече от 80% от кампаниите набират средства за хора с тежки здравословни проблеми. Организации набират средства за различни каузи в обществена полза: осигуряване на архитектурно достъпна среда за деца с увреждания, лечението на ранени животни, съхраняване на защитени природни територии, превенция на трафика на деца. Най-голяма дарителска подкрепа получават кампаниите, свързани с деца и особено деца и млади хора, които се борят с тежко заболяване.
Новостите: Съветническият Борд на DMS прие промени в процедурата, които позволяват разглеждането на кандидатури от семейства на деца, които са чакали отговор от Комисията за лечение в чужбина или Фонда за лечение на деца към Министерство на здравеопазването повече от един месец. Причина за промените е неприемливо дългия срок на отговор на молбите, заведени в Център Фонд за лечение на деца.
Приетите промени няма да допуснат дублиране на средства дори и при последващо одобрение на кандидатурите от Фонда за лечение на деца в чужбина тъй като Фондът преглежда извлечения от дарителските сметки на кандидатстващите, преди да одобри окончателната сума на финансиране.
В процес на развитие са и преговорите с МТел за отваряне на 17 777 към абонати на оператора.