Български дарителски форум и Клуб на корпоративните дарители организират среща на тема “Корпоративното дарителство в медиите – има ли пресечна точка”

21.09.2007 | Новини

Дискусията ще се състои на 25 септември и ще е посветена на ролята на медиите в стимулиране на успешна бизнес благотворителност. Участие в нея ще вземат членове на Клуба на корпоративните дарители, ПР специалисти, журналисти. Гост на срещата ще бъде Сангита Шах, Председател на Борда на Chartered Institute of Journalists, UK – една от най-престижните журналистически организации в света.
В България, както навсякъде в Европа, дарителството изживява истински бум – само през 2006 г. са дарени минимум 26 млн. лева. Ролята на медиите в повишаването на обществената ангажираност на компаниите и в отделянето на разумната и резултатна бизнес благотворителност от рекламните акции се превръща във все по-актуален въпрос.
В България гледните точки на журналистите и компаниите често се разминават. Журналистите виждат в темата корпоративен PR на фирмите дарители, а компаниите, които инвестират в дългосрочни социални проекти, намират за справедливо техният жест да бъде оценен от обществото и медиите. Срещата е на 25 септевмри от 18.00 ч. в Галерия “Академия” на ул. “Шипка” 1. Участието изисква предварителна регистрация. Таксата е 50 лв. за членове на БДФ и Клуб на корпоративните дарители (без такса за всеки следващ участник от същата организация) и 80 лв. за външни организации (50 лв. за всеки следващ участник от организацията).