Наградени бяха най-добрите кампании за набиране на средства у нас

25.07.2007 | Новини

На 24 юли от 19 часа в Гранд Хотел София бяха връчени наградите „Заедно” – за най-добра кампания за набиране на средства. Конкурсът „Заедно” е първият по рода си в България, който отличава и награждава най-добрите кампании за набиране на средства. Той се провежда за втора поредна година по инициатива на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) за популяризиране и поощряване на добрите практики за набиране на средства и мобилизиране на ресурси за важни социални и културни каузи в България.
Тази година в конкурса взеха участие над 17 неправителствени организации, набирали средства за значими обществени, културни и социални каузи през изминалата година. Беше връчена и една допълнителна грамота за „Признание за проявена съпричастност” на организация, чиято кауза и вяра трогна журито на наградите. Тази година отличени бяха и хората, без чиито принос тези кампании и работата в сектора като цяло, не биха достигнал до обществото ни – медиите.
Общо пет кампании грабнаха статуетки и грамоти, а победителят в категория “Най-добра кампания, реализирана от НПО” (Сдружение „Довери ми се” с кампанията им МОТОмед), получи и допълнително възнаграждение от 2000 лева. Кулминацията на награждаването бе наградата за “Най-добра кампания за набиране на средства”, която беше връчена на Българския център за нестопанско право за създаването на кризисен център за бездомни в град Велико Търново. Наградата за “Най-много набрани средства” спечели кампанията „Да спасим желязната църква”, а в категория “Най-добра кампания, реализирана от бизнес” награда получи ОМК за кампанията за борба с остеопорозата „Купи и помогни”. За “Най-иновативна кампания за набиране на средства” беше наградена „Първи шанс” – „Фейс ту Фейс”. По номинациите на Българския дарителски форум в категориите за журналист и медия, организаторите на „Заедно” – ФРГИ, отличиха за „Журналист – 2007” – Милен Цветков за цялостната му работа и отразяване на сектора и благотворителността. В категория „Медия – 2007” наградени бяха bTV, а Канна Рачева получи грамота в категорията за журналист.