Дарители от България и света се събират за трети пореден път в София

04.12.2007 | Новини

Първият български еврокомисар Меглена Кунева и Негово Превъзходителство Вилeм ван Ее, Посланик на Кралство Нидерландия в България ще открият Третата годишна дарителска конференция, която ще се проведе на 6 декември 2007г. Събитието ще се състои в Гранд Хотел София от 10.30ч. Конференцията събира на едно място компании и благотворителни фондации, които подпомагат обществено полезни каузи в България и дава възможност за обсъждане на актуални теми в областта на дарителството. Участие ще вземат и българи, които живеят в чужбина и даряват активно за каузи в България. Тази година акцентът е върху различни аспекти в комуникацията на социалните ангажименти на бизнеса и даренията в домовете за децата от институции.
По време на конференцията ще бъдат връчени наградите «Най-голям корпоративен дарител 2007», които подреждат компаниите според финансовите данни за техните благотворителни и социални инициативи в подкрепа на общественополезни каузи, финансирани през 2006 г. Наградата има дълга традиция – в Обединеното кралство вестник Guardian публикува ежегодно 100-те най-големи дарители от 2001 г. насам; в САЩ списание Forbes класира 10-те компании с най-големи дарения ежегодно; в Централна и Източна Европа наградите за първи път са връчени в Чехия през 2003 г., а през 2006 г. наградата е връчена в 5 страни (Чехия, Полша, България, Словакия, Унгария).
На 6 декември ще бъдат отличени компании в 4 категории – “Най-голям обем на финансови дарения”, “Най-голям дарител на стоки и материали”, “Най-голям дарител на време и услуги”, “Най-щедра компания”.