Данон Сердика АД

Компании, членове на Български дарителски форум

“Данон” стъпва на българския пазар през 1993 г. “Данон Сердика”, клон на DANONE Group, от 1995 г. е абсолютен лидер на българския пазар на свежи млечни продукти. В портфолиото на компанията са включени над 5 марки с над 50 продукта с високо и постоянно качество. Компанията съчетава европейските стандарти на DANONE Group със спецификата и условията на българския пазар и желанията на българските потребители.

Основната цел на компанията е да осигурява здраве чрез храна на възможно най-голям брой хора в целия свят. От първия си ден в България “Данон” се стреми да осигурява здравословни и вкусни продукти на всички потребители, залагайки на най-високите стандарти за качество, както и да развива социално-отговорна дейност.

Визията на Danone „Една планета. Едно здраве“ отразява убеждението, че здравето на хората и здравето на планетата са взаимосвързани. Danone иска да подкрепи всеки човек по пътя му към приемането на по-здравословни и по-устойчиви практики при избора на храни и напитки и да направи това по начин, който е съобразен с дългосрочния ангажимент на компанията за икономически успех и социален прогрес.

Едни от най-големите проекти, свързани с корпоративната социална отговорност на компанията в България са: „Данониада“, „Активни и здрави“, „Часът на детето“, образователна кампания по хранене в училищата, партньорство с Българска хранителна банка чрез дарения на продукти и финансови средства, инициативи, насочени към опазване на околната среда, инициатива „Засадих дръвче с Данон“ и др.

Повече за социалната дейност на компанията вижте на сайта.