TELUS Дни на подкрепа продължава да подобрява живота на местните общности

04.10.2024 | Новини

За 12 поредна година доброволците на TELUS Digital Bulgaria от София и Пловдив, заедно с техните семейства и приятели, се включиха в TELUS Дни на подкрепа.

Мисията на това издание бе посветена на създаването на една приобщаваща и подкрепяща среда за децата и младежите от Комплекса за социални услуги в квартал Горна Баня, гр. София в партньорство с фондация Програма „Генерация“. В сградата на комплекса се помещават четири социални услуги: Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства; Център за обществена подкрепа „Бъдеще“; преходно жилище “Иван Рилски” и преходно жилище “Захари Стоянов”, които оказват подкрепа и закрила на над 500 деца годишно.

В рамките на един ден над 400 доброволци напълно преобразиха и облагородиха дворното пространството около комплекса, като обновиха 13 зони, почистиха 5 000 кв.м. площ и тонове отпадъци. Част от активностите, с които се ангажираха на място, включваха , създаване на кътове за отдих, полагане на чисто нови пътеки, монтиране на пейки и голяма беседка, изграждане на градински център с оранжерия, пълно обновяване на входа и фоайето на сградата и много др. С над 3 000 часа доброволчески труд, събитието е доказателство за силата на колективния дух за създаването на истинска позитивна промяна.

TELUS Дни на подкрепа е най-голямата доброволческа инициатива на TELUS Digital, вдъхновена от философията на компанията – „Даваме там, където живеем”. TELUS Дни на подкрепа се провежда в България от 2013 г., в рамките на тези 12 години над 8 000 доброволци са дарили 50 000 часа доброволен труд в полза на обществено значими каузи и за опазване на природата.