Детски STEM лагери в Стара Загора с подкрепата на Vivacom

27.09.2024 | Новини

Проектът „STEM Summer Camp“ е един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант

200 ученици на възраст между 9 и 12 години преминаха през летните STEM лагери в Стара Загора, организирани от Асоциация IT Стара Загора. Със своята инициатива „STEM Summer Camp“ организацията е един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант – най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома, подкрепяща образователни и екологични проекти.

През месец юли в рамките на „STEM Summer Camp“ 4 групи от близо 100 деца се запознаха отблизо с науката, технологиите, инженерството и математиката по интересен и интерактивен начин. Към менторския екип се присъединиха преподаватели и доброволци, които заедно с подрастващите работиха за разрешаването на конкретни казуси. Благодарение на подкрепата от Vivacom Регионален грант инициативата набра голяма популярност и бе продължена през август и в партньорство с Тракийския университет, което позволи на още 100 деца да се включат.

Благодарение на подкрепата от Vivacom, успяхме да запалим искрата на любопитството у децата към света на технологиите. За пореден път осъзнахме, че колкото по-рано запознаваме подрастващите със STEM дисциплините, толкова лесно събуждаме интереса им към науката“, коментира Боряна Пейчева, председател на Асоциация IT Стара Загора.

Участието в летните STEM лагери беше напълно безплатно. Като част от програмата подрастващите посетиха едни от най-интересните забележителности в Стара Загора – зоопарка, пожарната, Художествената Галерия, Международен младежки център и Обсерваторията.

След като представихме всички проекти от Vivacom Регионален грант с техните чудесни идеи, е време да споделим и страхотните резултати, които постигнаха. Поздравления за Асоциация IT Стара Загора за изключителния успех и огромния интерес към тяхната инициатива“, сподели Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

Vivacom Регионален грант е най-мащабната социално отговорна инициатива на телекома. С нея компанията подкрепя образователни и екологични проекти на граждански организации от цялата страна. В деветото изцяло обновено издание Vivacom удвои размера на гранта, улесни процеса на кандидатстване и въведе акселераторска програма, за да отговори в по-голяма степен на нуждите на НПО сектора в страната. От старта на Vivacom Регионален грант до сега телекомът е подкрепил 118 проекта на 105 граждански организации, а общата стойност на сумата надвишава 600 000 лева. Програмата се осъществява в партньорство с Български център за нестопанско право.

#ЧленовеНаБДФ