Стипендианската програма за ромски медицински сестри и акушерки на ТСА е отворена за кандидатстване

27.08.2024 | Новини

Фондация „Тръст за социална алтернатива“ (ТСА) обявява начало на конкурс за отпускане на стипендии за академичната 2024/2025 г. на студенти от ромски произход във втори, трети или четвърти курс, изучаващи специалностите Акушерка или Медицинска сестра. Инициативата е част от програмата „Първите 1000 дни“ на ТСА.

Целта на стипендиантската програма е да създаде вдъхновяващи ролеви модели за младите хора от ромската общност, да допринесе за развитието на патронажната грижа и за разрешаването на проблема с недостига на медицински сестри в България.

Ще бъдат отпуснати 3 стипендии за настоящата академична година. Максималната стойност на една стипендия за една академична година е 5000 (пет хиляди) лева. Одобрените кандидати за участие в Програмата ще получат, освен  финансова подкрепа под формата на годишна стипендия, наставничество от ментор, възможност за участие в годишни срещи на стипендиантите от Програмата и реализация на тематични здравни кампании в общностите на които са представители кандидатите.

Кандидатстването за участие в Програма става чрез попълване на електронна форма, която е достъпна на следния интернет адрес: https://forms.gle/8dDAUt3z8xveaUEF7

Крайният срок за подаване на електронната форма за кандидатстване с всички задължителни документи е: 30.09.2024г.

Повече информация, насоки и условия за участие можете да намерите на сайта на организацията.

Фотокредит – Снимка на Van3ssa 🩺🎵 Desiré 🙏 Dazzy 🎹 от Pixabay