Стартира великденското издание на съвместната инициатива на Kaufland и DMS

23.04.2024 | Новини

За седми пореден път се провежда съвместната инициатива между Kaufland България и платформата за набиране на средства DMS, наречена „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. До 19 май 2024 г. всеки клиент на веригата, който желае да дари средства за лечение на нуждаещи се хора, може да го направи в кутии, които са поставени на ключови места във всички 65 хипермаркета на ритейлъра в страната.

Събраната сума ще бъде разпределена по равно между всички кампании за лечение, които са активни към момента в платформата DMS.

Инициативата с дарителски кутии в обектите на Kaufland се радва на огромен интерес от клиентите на веригата. От 2021 г. досега  са събрани над 180 хил. лв., като кампанията се провежда традиционно два пъти в годината – преди Великден и Коледа. До момента са подкрепени общо 150 кампании за лечение.

Партньор в организирането на кампанията е платформата DMS, която се управлява от Български дарителски форум и фондация BCause. Това е гаранция за прозрачност при разпределянето на дарените средства и за това, че медицинската документация на кандидатстващите за набиране на средства за лечение е изрядна. В платформата се набират средства за скъпоструващо лечение и рехабилитация на хора, чиято медицинска грижа не се покрива от Националната здравноосигурителна каса.