Служителите на Kaufland дариха над 20 хил. за приемни семейства

07.03.2024 | Новини

Служителите на Kaufland се обединяват в подкрепа на приемната грижа в България. През 2023 год. те са дарили над 20 хил. лева на Националната асоциация по приемна грижа в подкрепа на приемното родителство. Средствата са събрани от ваучери за храна, които служителите получават като социална придобивка. Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, в която Kaufland България насърчава своя екип под слогана „Действията носят промяната“.

През 2023 г. служителите на лидера в ритейла се включиха и в множество инициативи за доброволчество и дарителство на организации и хора в нужда.

Дарения от служителите бяха събрани и по време на традиционния вътрешен коледен базар. Общо 5500 лв. е натрупаната сума от продажба на ръчно правени коледни лакомства, изработени с много любов от колеги за колеги. Събраните средства са дарени за Фондация „За Нашите Деца“, като с тях три семейства ще получат цялостна социална и психологическа подкрепа за една година. Дарението ще осигури възможност за разгръщане на разнообразни специализирани дейности като психологическо и семейно консултиране, логопедични и рехабилитационни занимания, които ще повишат качеството на живот на децата и техните семейства.

През миналата годината служителите на Kaufland се включиха и в редица доброволчески дейности, сред които екологични инициативи за масово залесяване в София и Пловдив. И тази година екипът на компанията се включи и в кампанията на Schwartz групата – „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Стряма“. Над 300 служители и техните семейства изчистиха над 1.5 тона отпадъци на бреговете на р. Стряма. Сред останалите акции, в които участват служителите на Kaufland, са Базарите на талантите за набиране на средства за избрани каузи. Те се провеждат за Коледа и Великден, а служителите имат възможност да стимулират своята творческа страна в името на избрана от служителите кауза.