Служители на Пощенска банка изработиха мартеници за кауза и дариха кръв в рамките на традиционна инициатива на компанията

05.03.2024 | Новини

Стотици служители на Пощенска банка се включиха в благотворителна работилница за ръчна изработка на красиви мартеници, която се проведе заедно с ателие „Прегърни ме“ в рамките на вътрешна инициатива на компанията. Доброволците вложиха своята креативност, сръчност и емпатия, за да превърнат всяка мартеница в символ, зареден с грижа и надежда за ново начало. Ателие „Прегърни ме“ работи с деца и младежи без родители като развива творческите им заложби и способности, а избирането им за партньор в инициативата от страна на Пощенска банка е благодарение на общите ценности и отдаденост в каузите, които споделят.

Работилниците бяха последвани от поредица благотворителни базари, по време на които всички произведени мартенички бяха продадени. Набраните средства постъпиха за целите на вътрешния благотворителен фонд „Заедно“ на банката. С негови средства се подпомагат служители и техни семейства в борбата им с животозастрашаващи заболявания.

Служители от банката се включиха в акцията за даряване на кръв, която се проведе в централата на финансовата институция. Традиционно всяка година служителите на Пощенска банка даряват кръв на Националния център по трансфузионна хематология в рамките на вътрешна инициатива. Много от тях са дългогодишни дарители, участвали в десетки подобни акции. Те споделят, че по този начин усещат удовлетворение от възможността да направят добро за непознат.

Кръводаряването е и в подкрепа на усилията на центъра да повиши информираността на обществото за безопасността на акта на кръводаряване, както и да набере кръв за всички нуждаещи се.