Проектозакони през 2023 г. и обзор на дейността на Народното събрание

16.04.2024 | Анализи

В настоящия обзор, подготвен от Български дарителски форум, правим преглед на разглежданите в Народното събрание на Република България проектозакони, касаещи дарителството и сродни теми, които са от интерес за дарителската общност в страната.

През 2023 г. действаха два парламента, едно служебно правителство и един редовен кабинет, който беше първият в историята на България, в който премиерът трябваше да се смени на ротационен принцип. Ротацията, предвидена за март 2024 г. така и не се състоя. Всички тези фактори обуславяха нестабилната политическа обстановка в страната, която беше допълнително изострена от глобалните предизвикателства и продължаващите военни конфликти.

По-долу можете да видите по-важните събития, белязали 2023 година в глобален и национален план, тяхното отражение върху дарителската екосистема и ключовите законопроекти, които имаха макар и непряко отношение към темата за филантропията.

Можете да свалите от тук пълния текст на доклада 2023 Проектозакони и обзор на законодателната дейност

 

Обзорът на законопроектите се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на БДФ и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.