Lidl стартира информационно-образователна кампания под надслов #ХраненеСмисъл

12.01.2024 | Новини

Инициативата в полза на хората и опазването на природата започва с национално представително проучване за хранителните навици и нагласи на българина

Лидл България обявява началото на дългосрочна социално отговорна кампания под надслов #ХраненеСмисъл. Тя ще бъде както с информационен, така и с образователен характер, като основната цел на смарт ритейлъра е да постави основите на сериозен и систематичен разговор по темата за осъзнатото хранене, който разглежда аспекти от грижата за здравето на хората до това какво потребление е по-щадящо за планетата.

Първата активност, част от инициативата, е провеждането на национално представително проучване, което ще изследва нагласите и навиците за хранене у нас и готовността на българите да следват модел на осъзнатата консумация на храна, която е здравословна за човека, като в същото време благоприятства опазването на природата.

Проучването ще се осъществи в партньорство с експерти от Национална асоциация по практическа диететика и интегративна медицина (НАПДИМ), Асоциация „Родители“ и Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов“ – Варна и ще бъде реализирано от изследователската агенция Blue Point. Резултатите ще предоставят основата за разгръщане на социално отговорна комуникация и образователни активности през цялата година.

„Ние ежедневно достигаме стотици хиляди клиенти и допринасяме с нашите многобройни продукти за тяхното хранене. Ето защо стартираме тази кампания с чувство за отговорност и грижа. За нас е важно да повдигнем обществен разговор и дискусии за осъзнатото хранене не само с обществото, но и с лидерите на мнение, експертите и институциите“, поясни Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България. „Темата за осъзнатото хранене е съществена част от нашата стратегия за устойчиво развитие. От години предприемаме редица мерки, за да осигурим по-качествени, здравословни и устойчиви хранителни продукти на достъпна цена. Затова вярваме, че с Lidl ХраненетоСмисъл е лесно постижимо.“

#ЧленовеНаБДФ