Конкурс по Програма Фьоникс за следващото поколение по-здрави българи

21.10.2024 | Новини

Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в партньорство с Асоциация „Родители“ и с подкрепата на ФЬОНИКС Фарма търсят мотивирани начални учители, за да развиват умения за здравословен живот сред най-малките ученици в България.

Програмата е едногодишна и включва:

  • Разработена методика, която включва 10 теми за информиране и изграждане на знания и умения у децата, свързани със здравословния начин на живот. Екип от психолози, педиатри и експерти в образованието създадоха тази методика, с цел да бъде полезна както за децата, така и за учителите. Темата за здравословния начин на живот е разгледана цялостно, като включва както грижа за здравето, така и за природата. Разбирането за здраве включва физическото и психичното здраве, както и намирането на баланс между тях. Работените теми дават възможност на учителите да ги използват за надграждане на знания и за провокиране на любопитството на децата.
  • Разработени 2 тематични родителски срещи: Поддържането на здравословен начин на живот при децата, особено докато са по-малки, е невъзможно без подкрепата на родителите. Затова методиката включва две примерни теми за родителски срещи, които учителите могат да си изберат (или да комбинират), за да включат и родителите в процеса.

Всеки учител, одобрен за програмата, ще получи:

  1. Онлайн обучение – с участието на психолог и педиатър;
  2. Обучителни материали по 10 теми, свързани със здравословния начин на живот на децата;
  3. Методика за провеждане на родителска среща;
  4. Бюджет от 200 лв. за разходи като материали, кетъринг и др. необходими за провеждане на родителска среща.

Кой и как може да кандидатства?

Програмата е отворена за учители от цялата страна. До 15 ноември 2024 г. могат да кандидатстват учители от държавни/общински училища. Задължително е учителите да преподават в начален курс на ученици от 1 до 4 клас включително и да могат да проведат с учениците учебни занятия в класна или извънкласна форма.

Кандидатстването е чрез изпращане на попълнен формуляр и декларацията към него на електронен адрес: gb.ig1729900356rf@sr1729900356uknok1729900356., като е препоръчително кандидатите да се запознаят предварително с указанията.

#ЧленовеНаБДФ