„Кока-Кола ХБК България“ с партньори почистиха над 1500 декара в 17-ото издание на „Моят зелен град“

17.09.2024 | Новини

Над 1500 декара замърсени площи в близост до водни басейни почистиха стотици служители и партньори на Кока-Кола ХБК България. Инициативата е част от 17-ото издание кампанията „Моят зелен град“ в подкрепа на Световния ден за почистване и в партньорство с кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“.

Доброволците почистиха замърсените участъци в Северния парк и още 7 локаци в градовете Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Стара Загора и Благоевград. Тонове разделно събрани текстилни, пластмасови, хартиени, стъклени и метални отпадъци бяха предадени за рециклиране в партньорство с ЕКОПАК България.

В инициативата „Моят зелен град“ в София се включиха и служители от партньорски организации на компанията, както и доброволци от фондация „Сошъл Фючър“, чиято кауза е включването в пазара на труда на хората с различни възможности у нас.

Инициативата „Моят зелен град“ се реализира в подкрепа на глобалните ангажименти на Кока-Кола до 2030 г. да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен, както и до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните издания на кампанията екипът на Кока-Кола в страната успя да озелени, почисти и облагороди редица местности, горски пространства и паркове. Само през пролетта на 2024 г. доброволците в „Моят зелен град“ засадиха близо 200 широколистни и иглолистни дървета в София. В предишни години при доброволчески акции те засадиха над 7 декара гори, събраха разделно тонове отпадъци от десетки замърсени точки от картата на България, почистиха над 30 км крайбрежни зони, трансформираха 10 спирки на градския транспорт в София в контейнери за събиране на пластмаса и подкрепиха множество общественополезни инициативи.