Клиентите на Kaufland дариха близо 30 хил. лв. за кампании за лечение в DMS

29.02.2024 | Новини

Кампанията „ДАРИ“ се проведе за Коледа във всички 65 хипермаркета на веригата в страната.

Близо 30 хил. лева дариха клиентите на Kaufland по време на благотворителна кампания „ДАРИ“ в магазините на веригата за Коледа. Тя се провежда съвместно с платформата DMS под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“, а средствата се разпределят между хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

От началото на партньорството между най-голямата търговска верига в България и платформата DMS са събрани близо 180 хил. лв. за деца и възрастни, които набират средства за лечение.

Мащабните кампании „ДАРИ“ се провеждат традиционно два пъти в година – по време на най-големите християнски празници – Великден и Коледа и в отговор на многобройните запитвания на клиентите на веригата за събиране на средства за лечение.

Шестото издание на дарителската инициатива се проведе в периода 4 декември – 14 януари, като всеки желаещ можеше да направи дарение в специално поставени кутии, разположени във всички 65 хипермаркета на веригата в страната. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland се обърна за експертно съдействие към DMS.

Дарителска платформа се администрира и управлява от Български дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“ и работи от 2007 г. като Единен дарителски номер 17 777 за набиране на средства със SMS-и и чрез онлайн дарения.