Фондацията на TELUS Digital Bulgaria кани граждански организации да кандидатстват със свои проекти за финансира

23.10.2024 | Новини

Фондация „Обществен борд на TELUS Digital в България” кани граждански организации – фондации, сдружения, читалища и други юридически лица с нестопанска цел да кандидатстват със свои проекти, фокусирани върху здравеопазване, образование или околна среда.

Максималната сума на подкрепа на един проект е 15 000 лв. Тази година, фондацията на TELUS Digital Bulgaria разпределя отново общо 170 000 лв. в рамките на две отворени покани между проекти в полза на местните общности в страната. По време на проведеното през юни заседание, журито на фондацията гласува за пет проекта, финансирани на обща стойност от 73 214 лева.

В настоящата отворена покана ще бъдат разпределени близо 100 000 лв. между социалнозначими проекти, открояващи се с практични решения. Крайният срок за кандидатстване е 23:59 ч. на 6 ноември (сряда) 2024 г. Всички подробности и формуляри за кандидатстване може да намерите на Интернет страницата на фондацията.

Журито на Обществения борд, което класира проектите за финансиране, е с обновен състав поради изтичане мандатът на някои от членовете. Новият състав включва: Веселина Йорданова, директор „Дарителски програми“ във фондация “BCause: в помощ на благотворителността”; Таня Димитрова, директор на Център за деца с увреден слух „Яника“; Георги Ненов,  създател и водещ на подкаста „Свръхчовекът с Георги Ненов“ и Клеоники Георгиаду,  член на лидерския екип на TELUS Tower – София и партньор в много от социалнозначимите каузи, които компанията подкрепя. Сред новите членове на журито са представители на TELUS Digital Bulgaria – Кристина Георгиева, вицепрезидент “Операции” и Николай Матанов, глобален мениджър “Проекти”.

Председател на журито е Теодора Бакърджиева, изпълнителен директор на Български дарителски форум.

В състава му участват още Кристина Иванова, председател на Борда на директорите на TELUS Digital за България и съосновател и вицепрезидент на Канадската търговска камара в България , Хенриета Илиева –  сертифициран обучител и консултант от Референтен център за психосоциална подкрепа, Копенхаген и член на Европейската мрежа за социална и психологическа подкрепа при бедствия, Григор Иванов – професионален баскетболист от 2019 г. в отбора на БКХИК „София-Балкан“, Десислава Данова – мениджър „Стратегически инициативи в областта на човешките ресурси и развитие на таланти“ и Йорданка Георгиева – директор „Доставки и вътрешен контрол“.

През 2024 година фондацията на TELUS Digital Bulgaria отбелязва десет години от основаването си, като досега е финансирала 171 проекта с над милион и половина лева. А през 2021 г. е отличена като „Най-добра дарителска програма“ на Годишните награди на Българския дарителски форум.