Фондация BCause продължава да развива програмата за дарителство по ведомост

20.08.2024 | Новини

През юли 2024 Филип Морис България се присъедини към групата на компаниите, чиито служители могат да даряват с помощта на Фондация BCause за множество и разнообразни благотворителни каузи директно от работното си място.

Филип Морис България е дългогодишен наш партньор, с който реализираме вече десет години една от най-устойчивите програми за социална ангажираност у нас – „Забавно лято, грижовна есен“, и включването на служителите е нова линия в професионалните ни взаимоотношения„, коментираха от BCause.

Първите дарители по ведомост от Филип Морис България подписаха дългосрочни договори. Партньорство между компанията и фондация BCause им дава възможност да даряват всеки месец за избрани от тях благотворителни каузи, а компанията като техен работодател превежда сумите директно от заплатите им. Служителите имат избор от над 20 каузи в 5 различни сфери:

  • Възрастни и хора с интелектуални и физически затруднения
  • Деца с увреждания/ деца в риск
  • Природа
  • Животни
  • Градска среда

Сред избраните организации са: фондация “Очи на 4 лапи”, Фонд “Лечение и рехабилитация на деца” на BCause, фондация “Искам бебе”, “Каритас България”, фондация “За Доброто” и други. Всички каузи са част от списъка на валидираните организации, с които BCause работи за редовно месечно дарителство по ведомост, за онлайн дарителство с Платформата.бг и по други дарителски програми.

Дарителството по ведомост с BCause е сред предпочитаните инструменти за даряване, защото е лесно, сигурно и удовлетворяващо за дарителите, коментираха от фондация. На организациите, от друга страна, редовните месечни постъпления дават сигурност да планират по-добре социалната си работа и да следват целите си. В началото от служителя се изисква подписан договор или декларация за желанията за месечно даряване – каква сума и за какви получатели е предназначена.

През миналата година чрез програмата за дарителство по ведомост на BCause бяха дарени 445 524 лв. от 40 компании, които подкрепиха каузите на 80 неправителствени организации. Фондация BCause е създател на първата българска професионална програма за дарителство по ведомост – от 2001 година.