Двойно повече добро с DMS от 1 юни

10.05.2024 | Новини

Стойността на еднократните дарителски SMS-и става 2 лева. Ще има и нови SMS дарителски абонаменти от 5 и 10 лева.

От началото на своето създаване платформата DMS се стреми активно и целенасочено да допринася за постигането на значима социална промяна и дарителска подкрепа за хора в труден за тях момент. Именно затова, считано от 1 юни 2024 г., платформата въвежда нова цена на еднократния дарителски SMS, който става 2 лева, а месечните дарителски абонаменти се променят съответно на 5 и 10 лева. По този начин Единният дарителски номер 17 777 дава възможност на всеки от нас да помогне двойно повече на нуждаещи се хора или на любимите си каузи.

В последните години наблюдаваме ръст на хората, които избират да даряват за близки до тях каузи през всички съществуващи начини и канали – дарителски SMS или кутии, закупуване на стоки, обвързани със социални кампании, директни банкови преводи, участие в благотворителни събития и т.н. Всеки втори човек в България е дарявал през изминалата година, като даряването с SMS е сред най-разпознаваемите и предпочитани механизми за подкрепа. Това показват данните от национално представително проучване за нагласите на хората към дарителството, проведено от агенция „Алфа Рисърч“ по поръчка на Българския дарителски форум. Вярваме, че със стъпката, която предприемаме в DMS, ще улесним всички дарители, които на месец даряват над 40 000 лева чрез еднократни SMS-и, да увеличат своята подкрепа“, сподели Теодора Бакърджиева, изпълнителен директор на Българския дарителски форум.

Стойността на дарителските SMS-и се променя за първи път от създаването на платформата през 2007 г. Промяната се прави с цел да улесни дарителите, както и да отрази настъпилите промени в социално-икономическата среда, нарасналия стандарт на живот и повишените стойности на стоките и услугите през последните 17 години. „Без съмнение днес хората със сериозни здравословни проблеми плащат по-скъпо лечение, а грижата на гражданските организации в полза на деца, възрастни, природа и образование изисква повече средства. За организаторите на DMS кампании промяната е отдавна чакана стъпка, а вярваме и че с нея  улесняваме и всички дарители в DMS, желаещи да увеличат помощта си“, добавя Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause.

Именно в отговор на растящите нужди, платформата надгражда и възможността за месечни SMS дарителски абонаменти. От 1 юни 2024 г. всеки, който иска да подкрепя любима кауза ежемесечно, може да избира стойност от 5 или 10 лева. Хората, които към момента имат активни абонаменти на стойност от 2 лева, могат да запазят размера на своето дарение до края на годината или да преминат към новите абонаменти.

От старта на DMS досега в платформата са дарени над 18 млн. лева за 1 722 каузи, а през изминалата 2023 година над 21 000 дарители подкрепят своята предпочитана кауза чрез месечен абонамент. Към момента през платформата се даряват средно 40 000 лева на месец с еднократни SMS-и и с промяната на стойността им организаторите се надяват, че дарителската платформа ще позволи на хората да даряват повече грижа, усмивки и надежда, без да полагат допълнителни усилия.

Повече информация може да намерите на сайта DMSbg.com.

За DMS:

DMS с Единен дарителски номер е платформата, чрез която дарителите в България могат да подкрепят добри каузи чрез онлайн дарение или като изпратят SMS на номер 17 777 с кодовата дума на избраната от тях кампания. DMS стартира през 2007 г. като партньорство между Българския дарителски форум и фондация BCause, към което се присъединиха и мобилните оператори A1, VIVACOM и Yettel, както и технологичната компания ЛИНК Мобилити България, ePay и Обединена българска банка. Целта на създаването на платформата бе да се осигури надежден и достъпен начин за привличане на дарителска подкрепа за каузите на граждански организации в обществена полза и отделни хора, които имат нужда от помощ за скъпоструващо лечение. Всяка от кампаниите в платформата е прегледана и верифицирана предварително от Съветнически борд, проследяват се резултатите и така се гарантира, че дарените средства се използват по предназначение. Не на последно място, DMS осигурява различни достъпни и бързи възможности за самите дарители. Именно затова платформата се ползва с високо доверие сред  тях вече повече от 17 години.