За Коледа Kaufland поставя кутии за дарения за кампании от DMS платформата

18.12.2023 | Новини

От началото на декември Kaufland България и дарителската платформа DMS стартираха шестото издание на съвместната си дарителска кампания под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От 4 декември 2023 г. до 14 януари 2024 г. във всички хипермаркети Kaufland в страната ще бъдат разположени дарителски кутии, в които клиентите на компанията могат да даряват средства за хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

Съвместната инициатива на Kaufland и DMS платформата „ДАРИ“ се реализира от 2021 година, за да отговори на многобройните клиентски запитвания за разполагане на дарителски кутии за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland стартира инициативата с дарителската платформа DMS. Кутиите се разполагат два пъти в годината – преди Великден и Коледа, и събраните в тях средства се разпределят между всички активни кампании за лечение в DMS.  В изданията на „ДАРИ“ до момента са събрани близо 150 хиляди лева.

DMS се администрира и управлява от Българския дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“. Платформата работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Чрез кампанията „ДАРИ“ Kaufland разшири възможностите за дарение на място в своите обекти.