TELUS International Bulgaria и фондация Emprove проведоха дискусия на тема „Разпознай първите признаци“

08.12.2023 | Новини

TELUS International Bulgaria и Connections – глобалната мрежа на жените в TELUS International, проведоха панелна дискусия на тема „Разпознай първите признаци“. Онлайн събитието се осъществи с подкрепата на фондация Emprove и имаше за цел да постави на фокус важната тема за разпознаването на токсичните отношения в нашето ежедневие. Домакин бе Дебора Росалес, старши директор Човешки ресурси | AI Data Solutions и Global Connections Prime, а специални гости бяха Олга Минева, основател на фондация Emprove и Корина Тиу, вицепрезидент операции на TELUS International за Румъния.

Служители на TELUS International се включиха от цял свят (Ирландия, Румъния, Турция, Филипините, Гватемала, Ел Салвадор, Индия и други) и проведоха активен и открит диалог по чувствителната тема. Чрез организиране на събития като това TELUS International ясно изразява своята категорична позиция и се обявява срещу насилието под каквото и да е форма и на което и да е място по света. „Промяната започва с диалог и осведоменост“ – каза Корина Тиу, като подчерта, че TELUS International е пазител на благосъстоянието не само на членовете на своя екип, но и на общностите, в които компанията оперира.

Панелната дискусия целеше да повиши осведомеността на аудиторията относно това колко важно е всъщност да умеем да идентифицираме токсичността в отношенията си и в частност въздействието, което оказват върху жените. Присъствието на Олга Минева, организационен психолог и консултант с над 12 години опит в корпоративното консултиране, консултирането на лидери, развитието на хора и управление на промяната, бе от съществено значение. Тя предостави ценни прозрения и даде изчерпателни отговори на въпросите, които имаха участниците от позицията на опита и наблюденията в работата си във фондацията. Олга е страстен защитник на овластяването на жените и се бори активно срещу домашното насилие.

Мисията на фондация Emprove е посветена на подкрепата на жени, засегнати от токсичност и насилие във взаимоотношенията и работи усърдно, за да им помогне да изградят нов, независим живот. Холистичният подход на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии и мащабни арт инициативи. Забележителният им проект, чатботът РаноБудна, бе подкрепен финансово от фондация “Обществен борд на TELUS International Bulgaria” през 2022. Чатботът ще допринесе активно за превенцията и борбата срещу насилието, предоставяйки една достъпна, интерактивна и ценна платформа за осведоменост на широката аудитория. Очаква се чатботът да стартира през следващите седмици. По-този начин, екипът на Emprove ще разполага с още един ценен ресурс, за да продължи борбата срещу насилието по един информиран и подкрепящ начин.