Стартира новото издание на програмата ПРЕДПРИЕМАЧИ В НАУКАТА

14.06.2023 | Новини

Програмата „Предприемачи в науката“ на фондация Карол Знание приема кандидатури за шеста поредна година. Темата отново е Impact investing и се очакват студенти, докторанти и млади учени, които искат да развият научната си разработка в бизнес проект, с позитивно въздействие върху околната среда или обществото.

Процедурата за кандидатстване е отворена и кандидатурите ще бъдат оценявани веднага. Така всеки одобрен може да участва в Малка среща за бизнеса – поредица полезни дискусии с вдъхновяващи билдъри. Обучението е безплатно. Лектори и ментори са вдъхновяващи българи от страната и чужбина – предприемачи, мениджъри, експерти, консултанти.

Тази година в програмата се включва проф. Николай Денчев, който ръководи Центъра за социално предприемачество към катедра Бизнес в Свободния университет на Брюксел (Vrije Universiteit Brussel).

Един от новите ментори е Георги Анастасов, стартъп ментор от Мюнхен. Завършил е Техническия университет в Мюнхен (TUM) и живее в Баварската столица. По време на своето обучение има възможността да съоснове стартъп, а сега е софтуерен инженер и IT-консултант в Netlight.

Съоснователят на The Recursive Етиен Йовчев също ще бъде лектор и ментор в Предприемачи в науката 2023. Медийният предприемач ще обучава академичните предприемачи как да изграждат бранд и Go-to-Market стратегия.

Кандидатстването е отворено до 3 септември. Самата програма тази година ще се проведе присъствено и започва на 20 септември. Конкурсът Предприемач в науката ще бъде на 13 декември, а наградата е в размер на 30 000 лв. Жури на конкурса Предприемач в науката са лекторите и менторите в програмата Предприемачи в науката, председател е Станимир Каролев, учредител и председател на Управителния съвет на фондация Карол Знание.

Повече за обучителната програма и конкурса можете да прочетете на сайта на фондацията.

#ЧленовенаБДФ