Поредна зелена доброволческа инициатива на Yettel

25.07.2023 | Новини

Доброволци от Yettel дадоха нов свеж облик на популярното място за отдих „Плажът“ край с. Бистрица. Само за няколко часа служителите на телекома, техни близки и приятели, успяха да превърнат една от най-посещаваните пикник локации във Витоша в още по-приятно място за релакс и прохлада в летните дни. С над 100 кутии лак доброволците преобразиха различните дървени съоръжения и паркова мебел в местността, включително множество пейки, маси, шезлонги и четири дървени моста. Работливата бригада, в която най-малкият ентусиаст беше едва на три години, се зае да разчисти и боклука в местността, като събра и изхвърли почти цял бус с отпадъци от туристическите пътеки в гората.

Доброволци от YettelДоброволческата акция във Витоша е втората, която Yettel организира от началото на годината със своите служители. По време на първата инициатива през май екипът на телекома и техни близки засади 1200 дъбови дръвчета край село Негован. Там вече почти три месеца широколистните фиданки пускат корени на площ от 2500 кв. м. в „Новата гора на София-2“, част от стартиралата през 2017 г. инициатива за засаждане на зелен пояс от нови гори около столицата.

Доброволчеството е сред инициативите, с които Yettel и служителите на компанията дават своя принос за важни каузи и е една от целите в Стратегията за устойчиво развитие на компанията. Амбицията на телекома е всяка година да дарява 1000 работни часа за обществено полезен труд, като си партнира с организации, които работят по инициативи и проекти, свързани с опазването на околната среда и подкрепят различни социални каузи в България.

#ЧленовеНаБДФ