Нови перфузори за недоносените бебета в Хасково

06.03.2023 | Новини

Два броя перфузори бяха дарени на неонатологичното отделение в МБАЛ Хасково от фондация “Нашите недоносени деца”, благодарение на партьорството им с Макаве ЕООД. Те са закупени със средства от кампания, стартирала през ноември 2021 година, в рамките на която вече са осигурени 8 броя кислородни палатки за най-малките пациенти в неонатологичното отделение към МБАЛ “Д-р Иван Селимински” в Сливен и 6 броя в Клиниката по неонатология към Специализирана болница за активно лечение (СБАЛ) по детски болести „Проф. Иван Митев“ – София. Дарените перфузори са много необходими в грижите за недоносените бебета, защото позволяват бавно и дозирано въвеждане на лекарства, средства за парентерално хранене, което се осъществява чрез вливане на хранителни вещества под формата на разтвори директно в кръвта и електролитни разтвори.

От началото на ноември 2021 година, до края на ноември 2022 година, 5 процента от нетната стойност на приходите на онлайн магазин www.shop.makave.eu за артикулите Продукти за бебета – Colief и Продукти за бебето – Water Wipes, бяха предназначени като дарение за каузите на фондацията. В резултат на тази подкрепа са осигурени по-добри грижи за най-малките и крехки пациенти в три неонатологични отделения в страната.

Подобряването на условията и апаратурата в българските неонатологии е сред основните мисии на фондация “Нашите недоносени деца”. Само през 2022 год. организацията е подкрепила 11 неонатологични отделения и е достигнала до повече от 2000 семейства, които са се сблъскали с предизвикателството да се грижат за своите недоносени деца.

Апаратурата за неонатологичните отделения е животоспасяваща и от огромно значение за бъдещото здраве и развитие на преждевременно родените бебета. В момента организацията работи по дарителска кампания за осигуряване на съвременен респиратор, от който се нуждае неонатологичното отделение на МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски” АД в гр. Кърджали. Благодарение на него, недоносените бебета, които се раждат в града, ще разполагат с апарат със щадящи за белите дробове режими на обдишване и ще могат да получат по-качествени грижи след раждането. Повече за кампанията и как можете да я подкрепите можете да прочетете на сайта на фондацията.

#ЧленовеНаБДФ