„Моят зелен град“ събра над 1 000 доброволци от Системата на Кока-Кола в България

17.09.2023 | Новини

Те почистиха замърсени пространства в близост до София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Стара Загора. Инициативата се организира за 16-та поредна година и подкрепя Световния ден за почистване (World Cleanup Day) и кампанията на bTV „Да изчистим България заедно“.

Доброволците събраха разделно над 760 чувала с пластмасови, хартиени, стъклени, метални и текстилни отпадъци, които бяха предадени за рециклиране.

Най-голямата група доброволци се събра в столицата. Групата почисти замърсените участъци в Ловния парк в София.

Инициативата „Моят зелен град“ се провежда в подкрепа на глобалните ангажименти на Системата на Кока-Кола до 2030 г. да постигне еквивалента на 100% събиране и рециклиране на всяка продадена от компанията бутилка или кен. А до 2040 г. да се превърне във въглеродно неутрална компания.

Като част от предишните издания на кампанията екипът на Кока-Кола озелени, почисти и облагороди редица местности, горски пространства и паркове в страната. В предходните си доброволчески акции от него са засадени над 7 декара гори, събрани са над 3 000 чувала с отпадъци от десетки локации в страната, почистени са над 30 км крайбрежни зони, а 10 спирки на градския транспорт в София са трансформирани в контейнери за събиране на пластмаса. Екипът на Кока-Кола подкрепя и други общественополезни инициативи.