Kaufland с отличие за отговорeн бизнес в Годишните награди за биоразнообразие и климат

03.10.2023 | Новини

Kaufland България получи „Награда за отговорен бизнес” в Годишните награди за биоразнообразие и климат’ 2023 на Българска фондация Биоразнообразие. Ритейлърът беше определен като „Победител на журито“ в категорията, която отличава отговорните бизнес проекти и инициативи, за дългосрочната подкрепа на компанията за българските полярни експедиции.

Годишните награди за биоразнообразие и климат на Българска фондация Биоразнообразие номинират и отличават най-ярките постижения в опазването на природата и климата у нас. Специален акцент на тазгодишното 12-о издание бяха непримиримите модели за борбеност, отдаденост и постоянство в българската природозащита, заедно с тези, които вдъхновяват, провокират и променят средата, в която живеем.

Kaufland заслужи оценката на журито с ангажимента си да подкрепя българските полярни изследователи. През май тази година ритейлърът подписа меморандум за сътрудничество с Българския антарктически институт, с който пое ангажимент дългосрочно да подпомага усилията на учените ни в намирането на устойчиви решения за борба с климатичните промени. Партньорството започна в края на 2022 г., когато Kaufland дари 10 тона храни на Българския антарктически институт и на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, които съвместно реализираха историческата 31-ва Българска антарктическа експедиция. В нея за първи път нашите учени стигнаха до българската полярна база на о. Ливингстън с наш научно-изследователски кораб. Kaufland обезпечи с хранителни продукти екипажа на военния научно-изследователски кораб, както и учените за престоя им на Южния полюс.

В номинацията за Kaufland за Годишните награди за биоразнообразие и климат беше отчетена също подкрепата на компанията за програмата Panda Labs на WWF. Panda Labs е глобална образователна програма, чиято цел е да повиши знанията и компетенциите на младите българи в сферата на „зелените“ иновации и предприемачество и така да ги подготви за бързо променящия се свят. Служители на Kaufland участват активно в Panda Labs: с лекции във всички семестри, представяне на бизнес казуси, журиране на идеите в хакатоните, със срещи и споделяне на опит на място в магазините и офиса на компанията в рамките на мастър класовете, както и при финалното определяне на победителите.