Кампанията на БДФ за дарителството бе публикувана в авторитетното издание Ads of the World

06.02.2023 | Новини

Горди сме да споделим, че кампанията на Български дарителски форум „Даряваш анонимно. Благодарим ти публично“, реализирана съвместно с агенция Direct Media KRES, беше публикувана в авторитетното издание на рекламната общност Ads of the World.

Статията представя кампанията и контекста, в който тя е реализирана. През последните няколко години, особено след началото на COVID кризата българското общество промени представата си за дарителството. Солидарността и грижата станаха още по-силни. Годишните анализи на Български дарителски форум показват, че все повече хора даряват индивидуално за различни каузи. Всеки втори българин отделя лични средства или време като доброволец, за да подкрепи близка до сърцето му кауза. Повечето от хората се включват анонимно с малки дарения. Но приносът на всеки от тях, умножен с помощта на още много хора, води до видима промяна. За да запази тази тенденция и да мотивира общността, Българският дарителски форум инициира информационната кампания. Стратегията, която избрахме е да покажем благодарност и висока оценка към жеста на всеки анонимен дарител в България. Символът, който избрахме за нашето визуално послание е прегръдката.

Кампанията бе реализирана в два основни комуникационни канала – дигитални медии (Facebook, Instagram и LinkedIn) и външна реклама. Външната реклама се реализира в метрото (излъчване на видео на екраните на метростанциите и постери в подлезите) и визии (city lights) на ключови спирки на градския транспорт в столицата. За периода октомври – декември 2022 г. кампанията достигна чрез дигиталните канали до общо до 1 087 493 души от цялата страна. Импресиите, генерирани чрез публикациите във Facebook и Instagram бяха 2 921 505. Ангажиранията на страницата на БДФ във Facebook бяха 156 067, от които 2 581 харесвания и коментари и 102 споделяния. Видеото беше гледано от 767 370 души.

Изказваме специална благодарност на екипа на агенция Direct Media KRES за високия професионализъм, креативност и ползотворно сътрудничество:

Творчески директор: Станислава Ивкова

Старши копирайтър: Теодор Манолов

Арт директор: Денница Чернева

Акаунт мениджър: Живка Петрова

Бизнес развитие и стратегия: Добромир Джуров

 

Благодарим и на Фондация „Америка за България с чиято финансова подкрепа Български дарителски форум реализира кампанията.