Фондация „Благотворител“ подкрепи със стипендии 17 младежи

13.11.2023 | Новини

Тази година за 20-ти пореден път се реализира стипендиантската програма на Фондация „Благотворител“. Освен че отпуска по-голям брой стипендии, организацията предоставя и „различни“ стипендии за някои от младежите, които са демонстрирали повече положени усилия, доказан ентусиазъм за развитие и избор на професионално направление.
От екипа на фондация „Благотворител“ благодарят на дарителите, които им гласуват доверие и вярват в каузата и така заедно помагат на успешни млади хора, лишени от родителска грижа.
Програмата „Постигам по-висок успех“ се реализира благодарение на подкрепата и в партньорство със „ЗД Евроинс”  и марка кафе „Baristo”.
Ето и някои от „различните“ стипендии през учебната 2023/2024 година:
Стипендии с подкрепата и по дарителската воля на „Президентски клуб – България“ – месечна стипендия по 400 лв. получават:
Ралица Коларова
Николай Нешев
Мариян Аврамов
Стипендии с подкрепата и по дарителската воля на частен дарител – месечна стипендия по 250 лв. получават:
Биляна Тодорова
Габриела Димова
Гергана Рускова
Илияна Маламова
Юлиана Спасова
Стипендия за професионален избор в областта на финанси и счетоводство и помощ в кариерно развитие с подкрепата и по дарителската воля на „Грант Торнтон ООД“ (България) – месечна стипендия по 250 лв. получават:
Александра Божкова
Гергана Георгиева
Мелиса Аярова
За нас успехът на тези деца е постижение и ние с удоволствие ще проследим тяхното развитие както в учебния процес, така и личните победи през годината. Много от учениците и студентите са талантливи – рисуват, танцуват, свирят, занимават се сериозно със спорт„, коментираха от фондация „Благотворител“.
Екипът на фондацията изказва огромна благодарност и към журиращите в конкурса, защото всеки един от 5-те члена на журито е вложил много лично време и емоционална ангажираност, посветени в прочит на всичко изпратено от кандидатите, както и в опознавателен разговор с младежите.
 
Журито на конкурса тази година е в състав:
Гергана Димова – Директор Човешки ресурси „Еврохолд“ България – дългогодишен партньор.
Иво Алексиев – независим публицист, PR и маркетинг консултант, има образование по икономика, философия и политология от университет „Георг Аугуст”, Гьотинген/Германия и Алигени Колидж Мийдвил/САЩ.
д-р Миглена Дамянова – старши учител по философия и гражданско образование. Магистър по право и социална философия. Доктор по „Философия на правото и политиката“.
Татяна Христова – професионален коуч на лидери, обучител по професионално и личностно развитие, магистър Международни икономически отношения в УНСС.
д-р Станислава Рашева – Председател на УС на фондация „Благотворител“, магистър Културолог, д-р по Източна философия.