24 компании получиха отличието „Отговорна компания – отговорни служители“ на BCause

23.02.2023 | Новини

На 22 февруари фондация BCause отличи българските компании, които насърчават и развиват дарителството на работното място. Всички те са превърнали благотворителността в част от фирмената си култура и предлагат на своите служителите разнообразни възможности да се включат в дарителски и доброволчески акции, както и да предават опит и знания на деца, млади хора и организации.

Годишният знак е учреден от фондация BCause, Българското дружество за връзки с обществеността и Българската асоциация за управление на хора, а през 2020 г. към организаторите се присъедини и Българска асоциация на КСО специалистите.

Над 1 млн. и 186 хиляди лева са дарени през 2022 г. само от служителите на номинираните за 2022 години 24 компании. Служителите са положили повече от 41 000 часа доброволен труд през 2022 г. Компаниите са подкрепили служителите си да даряват и доброволстват с отпуск за доброволчество, логистика, материали, координация и съфинансиране от над 800 хиляди лева.

Нетера ЕООД получи първото отличие за вечерта – знак за дарения по ведомост. С бронзов знак бяха отличени компаниите и техните служители в CluneTech, Роберт Бош ЕООО, SiteGround, DevTeam BG, Kaufland България, „Атос България Компетънси Център” ЕООД, Chaos, АББ България – клон Раковски, ЕЛИКА ПРОЦЕСИНГ ООД,

Сребърен знак получиха MentorMate с вътрешна платформа, в която служителите набират 32 000 лева, а компанията ги удвоява, DXC Cares, които също набираха средства на своя платформа, Paysafe България, „Ти ес ди ГРУП“ ЕООД, Електрохолд България ЕООД.

Златен знак получиха: Мъркъл ЕООД, А1 България,SAP, HPE, УниКредит Булбанк, Виваком България ЕАД, Telus International България, Ситибанк България и Банка ДСК.

Специалните отличия за окуражаване на хората и екипите от номинираните компании и за отличаване на техния труд отидоха при Петя Войнова от PaySafe, Искрен Иванов, който е създател на TeamDev BG. Екипът „Връзки с обществеността и комуникации“ на УниКредит също получи специално отличие за иновацията си QR код за даряване, както и екипът на Ментормейт за геймифицираната си платформа за даряване.

#ЧленовеНаБДФ

photo credit: Иван Коловос, Studio Proto